Recesiunea economica - cum te poate afecta aceasta pe termen lung? Iata avantajele unui credit obtinut rapid care te salveaza din orice situatie!

Recesiunea economica - cum te poate afecta aceasta pe termen lung? Iata avantajele unui credit obtinut rapid care te salveaza din orice situatie!
Subiecte de interes Florin Mieila 21 Iun 2022 10:00

Momentul in care ramai fara bani este extrem de delicat si de dificil, astfel ca trebuie sa depui toate eforturile necesare pentru a evita o astfel de situatie. Totusi, exista posibilitatea sa obtii un ajutor de nadejde, de la un IFN care isi propune sa te scoata din orice impas. Din pacate, in Romania, exista uneori situatii greu de prevazut din punct de vedere economic, astfel ca este recomandat sa ai grija de bugetul tau si sa te documentezi foarte bine cu privire la institutiile care iti pot oferi o mana de ajutor. Daca vrei sa afli mai multe informatii, ramai alaturi de acest articol interesant, care te ajuta in vremuri de criza.

Cuprins:

1. Ce inseamna recesiunea economica si cine se poate lovi de aceasta?

Ce inseamna recesiunea economica si cine se poate lovi de aceasta?

Lipsa banilor sau a unui cont de economii, te poate face sa pierzi controlul asupra bugetului tau, aparand in felul acesta, diverse situatii neplacute. In vremuri dificile din punct de vedere economic, trebuie sa te poti baza pe anumite surse suplimentare de venit. Ai posibilitatea de a investi intr-o afacere profitabila, care sa iti genereze un venit pasiv sau poti opta cu incredere pentru un credit rapid, doar cu buletinul.

Ce inseamna exact recesiune economica? Aceasta te poate afecta si pe tine? Acest termen este destul de dificil de explicat, fiind o multime de explicatii economice si financiare. In mare, recesiunea economica este un termen care se refera la o scadere drastica a activitatii economice dintr-o anumita regiune. Pe intelesul tuturor, aceasta este practic o criza economica, la o scala mai mica, cu durata mai mare de cateva luni. Recesiunea economica a fost recunoscuta ca un mare declin economic, fiind definita de cinci mari indicatori. Inainte de a se declara oficial recesiune, se iau in calcul anumiti parametri, precum produsul intern brut real, venitul, productia, vanzarile si rata de ocupare a fortei de munca. Aceasta situatie de criza, te poate afecta atat pe tine, cat si pe cei din jurul tau. In functie de gradul tau de implicare in domeniul economic, efectele pot fi unele puternice, sau usor de trecut cu vederea.

Ce anume cauzeaza o recesiune economica?

Ce anume cauzeaza o recesiune economica?

Recesiunea economica reprezinta scaderea venitului national, unde PIB-ul prezinta o crestere negativa, sau extrem de slaba. Pe de alta parte, exista extrem de multi factori care indica o recesiune, printre care:

  • Cresterea somajului
  • Aparitia falimentelor
  • Aparitia executarilor silite
  • Scaderea preturilor activelor
  • Scaderea bursei
  • Scaderea preturilor imobiliarelor

    Recesiunea nu are o cauza exacta, existand mai degraba o serie de factori care conduc la o astfel de situatie economica. In momentul in care se unesc mai multi factori de risc, apare aceasta criza economica, ce poate debuta instant, sau in etape. Daca exista mult prea multe persoane care decid sa isi retraga depozitele in acelasi tip, banca poate intra in inacapacitate de plata. Acest lucru apare mai ales in momentul in care astfel de institututii ofera imprumuturi mult prea riscante. De aceea, se recomanda sa iti tii un cont de ecomonii (eventual chiar in cash), sau sa alegi un imprumut rapid si sigur, daca te confrunti vreodata cu vreo situatie complicata. Pe un alt plan separat, prabusirea bursei poate influenta extrem de mult aparitia unei recesiuni economice. In cazul in care clientii decid sa isi vanda in masa actiunile, iar acestea au fost supraevaluate ca si pret, bursa se prabuseste, ajungand pana la faliment.

Intr-o recesiune, exista cateva etape importante:

  • pierderea unui loc de munca
  • o scadere mare a productiei
  • scaderea cererii - aceasta apare de doua ori
  • productia de varf

2. Sfaturi utile pentru a face fata unei recesiuni economice

Sfaturi utile pentru a face fata unei recesiuni economice

Doar gandul ca Romania poate fi lovita in orice moment de o recesiune economica, este infricosator, mai ales in cazul in care nu esti foarte bine pus la punct cu toate situatiile financiare. Daca pana in momentul acesta, nu ti-ai pus niciodata problema unei eventuale crize financiare, este timpul sa iei in considerare mai multe variante de scapare. Pentru a iesi oricand dintr-o situatie dificila, exista anumite solutii pe termen scurt, mediu si lung, care te vor ajuta sa te mentii pe linia de plutire, suficient de mult incat sa nu fi extrem de afectat de recesiune. 

  • Fa cat mai multe economii 

    Tine in casa un plic cu bani, pregatit pentru o situatie neprevazuta. Daca bancile vor intra intr-un impas econimic, aceasta va fi salvarea ta pana in momentul in care lucrurile vor reveni la normal.

  • Stabileste-ti un buget clar

    Poate nu suna ca o solutie salvatoare, insa cu siguranta este exact ceea ce ai nevoie pentru a trece peste o situatie de criza. In cazul in care tara va fi lovita de o recesiune economica, un buget bine stabilit va face ca aceasta perioada sa nu te izbeasca foarte mult din punct de vedere financiar. Poti sa iti faci un tabel detaliat, cu veniturile si cheltuielile lunare, pentru a sti cum sa iti gestionezi mai bine finantele. Vei observa cu siguranta ca arunci lunar foarte mult bani pentru mancare, benzina si alte cheltuieli, ce pot fi cu siguranta diminuate. Tine de tine sa iti poti impune cateva limite, pe care sa le respecti, astfel incat sa poti face cateva economii.

  • Incearca sa iti minimizezi facturile lunare

    In ultimii ani, pretul pentru energia electrica sau pentru gazele naturale a crescut enorm, astfel incat lunar scoti din buzunar sume impresionante pentru a achita facturile pentru utilitati. Exista anumite lucruri pe care le faci cu siguranta din obisnuita - sau din reflex - fara sa realizezi. Acestea iti pot afecta bugetul, deci incearca sa iti minimizezi costurile. Aprinde lumina doar atunci cand ai nevoie de aceasta, nu exagera cu temperatura in casa (fie ca este vorba despre caldura sau despre folosirea aerului conditionat) si porneste televizorul doar daca il urmaresti cu adevarat. Daca ai utilitatile la mai multe companii, poti urmarii ofertele acestora, intrucat multe dintre ele au discount-uri speciale pentru abonatii care trec toate serviciile la firma lor.  

  • Nu amana plata facturilor

    Poate nu ti se pare ca o factura de cativa lei te poate incurca, insa daca nu faci plata facturilor la timp, te vei trezi cu o multitudine de plati pe care trebuie sa le efectuezi, pentru care probabil nu vei avea un buget alocat.

  • Mizeaza pe toate reducerile de care poti face rost

    In foarte multe situatii, poti beneficia de reduceri substantiale, la diverse servicii, folosind coduri, discount-uri, cartele etc. De multe ori, insa, esti prea comod sa depui un mic efort care-ti poate salva putin bugetul. Daca Romania va fi lovita de o criza financiara, este cazul sa iei in considerare orice reducere care te ajuta sa economisesti. Ai un abonament la transportul in comun? Foloseste-l in detrimentul masinii personale, care iti consuma foarte multi bani. Daca ai primit o reducere pe vreun site de imbracaminte, incaltaminte sau papetarie, foloseste-l. De asemenea, exista multe supermarketuri care ofera clientilor fideli diverse beneficii substantiale, de care poti cu siguranta sa profiti.

  • Gaseste-ti alte surse de venit

    Intr-o situatie de criza, disperarea isi poate face simtita prezenta, astfel ca este necesar sa iei in considerare alte posibilitati prin care poti face rost de un venit suplimentar. Daca esti talentat la scris, poti opta pentru deschiderea unui blog online, in care sa iti povestesti experientele prin care ai trecut. Poti alege un curs de programare, care iti va permite ulterior sa castigi sume destul de substantiale sau poti sa optezi pentru un job part-time. O alta solutie destul de rapida ar fi optarea pentru un imprumut de la un IFN, care iti garanteaza discretie, profesionalism si rapiditate.

Ce nu trebuie sa faci niciodata in timpul unei recesiuni

Ce nu trebuie sa faci niciodata in timpul unei recesiuni

Este mult mai usor sa vezi lucrurile pe care trebuie sa le faci intr-o recesiune economica, decat sa te gandesti la cele pe care nu trebuie sa le faci niciodata intr-o astfel de situatie. Din pacate, o astfel de criza nu poate fi prevazuta cu foarte mult timp in urma, ceea ce inseamna ca trebuie sa gasesti solutii rapid. Exista anumite lucruri care nu fac decat sa te traga in jos, atunci cand te afli intr-o astfel de situatie.

  • Gandeste-te bine inainte sa alegi sa fi codebitor

    Daca alegi sa ajuti un apropiat, fiindu-i codebitor, trebuie sa iei in considerare anumite riscuri care pot aparea pe parcurs. In cazul unui IFN, sa fii girant impune o responsabilitate tot atat de mare ca in cazul unei banci. Intr-o situatie de criza, este recomandat sa te gandesti in primul rand la tine si la modalitatile pe care le ai pentru a trece de o astfel de situatie.

  • Ia-ti jobul in serios

    Poate locul de munca ti se pare stresant uneori, poate ai momente in care vrei sa renunti, sau sa iti iei mai mult liber decat ar trebui, sau poate nu iti faci treaba cu tot interesul. In timpul unei recesiuni economice (si nu numai), ar trebui sa iti iei jobul mult mai in serios, pentru ca riscul de a-l pierde este destul de ridicat intr-o astfel de situatie. 

  • Nu efectua nicio investitie prea riscanta

    In timpul unei recesiuni economice, orice investitie este riscanta, insa exista cateva care te-ar putea falimenta. Gandeste-te bine inainte de a aloca mare parte din bugetul tau, sau din economiile salvate pana in prezent, intr-o afacere care probabil nu va trece cu bine de aceasta perioada.

3. Recesiunea economica - cum poti opta pentru un credit rapid si sigur?

Recesiunea economica - cum poti opta pentru un credit rapid si sigur?

Recesiunea economica iti poate da multe batai de cap, iar resursele se pot termina rapid. In astfel de situatii, este necesar sa te gandesti rapid la solutii viabile, care sa te scoata din orice impas. Una dintre cele mai simple variante pe care le ai la indemana, este optarea pentru un credit de la o Institutie Financiara Nebancara. Acesta iti poate veni in ajutor in orice situatie neprevazuta, pentru ca se obtine extrem de rapid si sigur. Poti opta pentru un imprumut pe care sa il obtii doar cu ajutorul buletinului, astfel ca poti intra in posesia banilor in cel mai scurt timp cu putinta. De asemenea, daca vrei sa scapi de o multime de acte de semnat, de drumuri interminabile pana la banca, poti cere un credit online urgent. In anumite situatii, poti beneficia de anumite oferte speciale, unde sa ai o dobanda mai mica - sau poate chiar zero - astfel incat sa poti iesi din orice situatie fara sa depui foarte multe eforturi.

Cat este de important sa te poti baza pe o Institutie Financiara Nebancara in timpul unei recesiuni economice?

Orice criza economica te poate dobori si te poate afecta destul de puternic din punct de vedere financiar. In astfel de situatii, trebuie sa poti gasi rapid solutii fiabile, pe care sa le poti exploata in profunzime. Daca nu ai reusit sa iti faci un cont de economii destul de consistent pana in momentul in care te afli intr-o situatie dificila, este extrem de important sa te poti baza pe o sursa de venit externa. Daca nu ai posibilitatea de a face rost de aceasta prin intermediul unor afaceri, un credit de la IFN poate reprezenta colacul tau de salvare, deci nu ignora sub nicio forma aceasta posibilitate.

     Asadar, in cazul unei recesiuni economice, este necesar sa inveti sa iti gestionezi mult mai bine bugetul, astfel incat sa poti iesi oricand dintr-o situatie delicata. Daca toate celelalte solutii esueaza, ai intotdeauna posibilitatea de a opta pentru un ajutor de nadejde, din partea unui IFN.



Surse foto: Pexels.com




Distribuie articolul
Ai nevoie de o suma de bani in regim de urgenta?